Paradoxaal Coachen: *** je tegenstellingen tot kracht maakt in leven en werk, Living Lei, woensdag, 04. december 2019

"Paradoxaal Coachen: 
*** je tegenstellingen tot kracht maakt in leven en werk"
Controle houden of loslaten? Binnen of buiten de lijntjes kleuren? Luisteren of sturen? Je eigen behoeften op de eerste plaats zetten of vooral dienstbaar zijn aan anderen? Het effectief kunnen omgaan met tegenstrijdigheden, spanningsvelden en dilemma’s is een van de belangrijkste uitdagingen van deze tijd. Het verloopt voor velen niet bepaald als een tweede natuur. Als begeleider word je dagdagelijks geconfronteerd met die vorm van complexiteit. Mensen met hartverscheurende dilemma’s, keuzestress, schijnbaar onverzoenbare doelen of belangen, niet aangeboorde talenten, belemmerende overtuigingen; enz. Vaak verstrikt in ‘of-of’ denken. *** help je jouw coachees hiermee om te gaan?Silvia Derom en Ivo Brughmans ontwikkelden met Paradoxaal Coachen een unieke zienswijze en methodiek die jou als coach of begeleider in staat stelt om:


te ontdekken welke tegengestelde drijfveren er op een dieper niveau onder de uitdaging van je coachee spelen;


je coachee te stimuleren om op een ruimere ‘en-en’-manier te kijken naar zijn uitdagingen i.p.v. te blijven hangen in beperkend ‘of-of’-denken;


je coachee te helpen om helder te krijgen *** hij met zijn innerlijke spanningsvelden wilt omgaan en *** hij dat op verschillende manieren kan aanpakken.


Je coachee te leren spelen met zijn tegenpolen en deze bewust aan te wenden als kracht.


Paradoxaal Coachen gaat er van uit dat je steeds beide kanten van de medaille nodig hebt om tot een duurzaam resultaat te komen. Het begint met het erkennen dat je een vat vol tegenstellingen bent en dat dat juist een kracht is. Tijdens dit Coach Café mag je dus gewoon ongenereerd al je tegenstrijdige ‘ikken’ meenemen!Tijdens deze avond maak je kennis met de principes van Paradoxaal Coachen en wordt je uitgenodigd dat ervaren aan de hand van een krachtige belevingsoefening. 
Over de sprekers: 
Ivo Brughmans is filosoof en managementconsultant. Hij is gefascineerd door het verbinden van tegenpolen. In zijn eerste boek over dit onderwerp ‘De kunst van het paradoxale leven’ (Lannoo, 2013) werkte hij het ‘en/en’-perspectief uit als een radicaal alternatief voor onze huidige manier van (samen)leven. In zijn laatste boek ‘Paradoxaal leiderschap’ (Boom, 2016) past hij dit ‘en/en’-denken toe op herkenbare organisatie- en managementvraagstukken. coach en trainer richt Silvia Derom zich naar mensen ‘die niet in een vakje passen’ of creatieve generalisten. Deze doelgroep wordt gekenmerkt door een breed interesseveld en een grote behoefte aan variatie. Thema’s zoals o.a. keuzestress – identiteitscrisissen – verstrikt zitten in zwart-wit denken, zijn voor haar dagdagelijkse kost. In het paradoxale begeleiderschap vond ze de nodige handvatten en tools om met deze complexe vraagstukken aan de slag te

Paradoxaal Coachen: *** je tegenstellingen tot kracht maakt in leven en werk

Vind meer interessante evenementen
Krijg event aanbevelingen op basis van uw Facebook-smaak. Snap het nu!Toon me de geschikte evenementen voor mijNiet nu