Introductie Shinrin-yoku, Mika - Museumcafé Middelheim, zondag, 08. december 2019

Al van gehoord, Shinrin-yoku? Geen erg als het niet zo is, immers, het is een relatief jong woord en nog Japans bovendien. Wat het is? De kunst van het bosbaden. En dan bedoelen we dus niet ‘een blokje om’ ergens in dat groene struikgewas om de hoek. Niet snel het pad rond, met je telefoon in de hand en je gedachten in de cloud. We bedoelen BOSBADEN. Je onderdompelen, al je zintuigen aanspreken én inzetten om de kracht van een boswandeling zo sterk mogelijk te ervaren. Of het fijn is? Ergens goed voor? Jazeker, je ervaart minder stress, je slaapt er beter van en volgens de geoefende bosbader leef je er ook nog eens langer en gelukkiger door.
Niet zeker wat je ervan vindt, nog minder zeker wat je er mee moet? Kom dan mee op onze introductie Shinrin-yoku en probeer het uit. Onder leiding van de eerste gecertificeerde nature and forest therapy guide in België, Ann Tilman, dompelen we ons onder in het Nachtegalenpark, de 90 hectaren groene long die bestaan uit de parken Vogelzang, Den Brandt en Middelheim. Daar verleggen we de aandacht naar bos en boom, en naar rust, ruimte en veerkracht.
De docentAnn Tilman behaalde als eerste Belg haar certificaat bij The Association of Nature and Forest Therapy (ANFT), en wil in de toekomst dolgraag trainer worden bij het European Forest Therapy Institute (EFTI). Ann heeft jarenlange HR-ervaring en runt Foresterra, een bedrijf waar ze binnen organisaties teams begeleidt. De natuur is voor haar een katalysator naar openheid, mentale veerkracht en creativiteit.
Zeker doenBij koude graag warm induffelen. Regent het, een goede jas mee.
Programma 09.45 Verzamelen aan de ingang (trappen) van het museumcafé MIKA, Middelheimlaan 63, 2020 Antwerpen 10.00 Aanvang13.00 Einde

Introductie Shinrin-yoku

Mild ouderschap - Antwerpen

Mild ouderschap - Antwerpen

maandag 09. maart 2020
Mild ouderschap - Lier

Mild ouderschap - Lier

dinsdag 17. maart 2020
De Weekwatchers - 14 december 2019
zaterdag 14. december 2019
Masterclass Energie
vrijdag 07. februari 2020
AWS Technical Essentials
donderdag 19. december 2019
AWS Technical Essentials
vrijdag 24. januari 2020
AWS Technical Essentials
vrijdag 24. april 2020
AWS Technical Essentials
vrijdag 18. september 2020
AWS Technical Essentials
donderdag 12. november 2020
Vind meer interessante evenementen
Krijg event aanbevelingen op basis van uw Facebook-smaak. Snap het nu!Toon me de geschikte evenementen voor mijNiet nu